Geschiedenis

Frank Tijman, pianostemmer-technicus.

Geboren en opgegroeid in het gelderse Brummen. In Augustus 1976 als leerjongen in dienst gekomen bij de firma Goldschmeding te Amsterdam. Naast een technische opleiding die bestond uit het het afregelen, repareren, reviseren en intoneren van piano’s en vleugels, heb ik ook de gelegenheid gekregen om het stemmen te leren en bleek daar talent voor te hebben. Al snel werd een stemwijk aangeboden.

Vanaf 1 januari 1979 fulltime stemmer in het rayon “midden Nederland”. Het rijden van grote afstanden, wat veel tijd en stress koste en het het gemis van het technische werk in de werkplaats, gaf aanleiding om van werkgever te veranderen.

Mei 1980 in dienst getreden bij piano en vleugel-handel Westera in Winterswijk. Gemiddeld 4 dagen stemklanten bezoeken met minder kilometers en minder verkeer in een prachtige omgeving en 1 dag in de week werkplaats, beviel goed.

Na 14 ½ jaar kwam  in 1994, door plotselinge omstandigheden, de mogelijkheid om als zelfstandig ondernemer het vak voort te zetten.

In 1998 lid geworden van de, in dat jaar opgerichte, Vereniging voor Pianotechnici Nederland.(V.v.P.N.) In 2001 met een hoge score de stemtest afgelegd en zo het kwaliteitsmerk  Certified Piano Tuner (CPT) verkregen.

Inmiddels ruim 40 jaar, 5 dagen in de week, werkzaam als pianostemmer-technicus, heb ik mij ontwikkeld tot een ervaren en kundig vakman.

Reacties zijn gesloten.