Advies en bemiddeling

De ervaring leert dat aanschaf van een piano of vleugel bij particulieren, maar helaas zelfs ook bij enkele pianohandelaren, kwaliteit, staat en prijs niet overeen komen.

Aanschaf piano of vleugel bij een pianohandel

Het komt voor dat bij een bedrijf gekochte occasion wordt afgeleverd inclusief stof en voor de leek niet zichtbaar achterstallig onderhoud, terwijl de nieuwe eigenaar in de veronderstelling is een goed nagekeken piano of vleugel te hebben gekocht. Ook kan achter de Duits uitziende merknaam een Aziatisch instrument schuil gaan.

Aanschaf piano of vleugel bij een particulier

Het aanbod op “marktplaats” is de afgelopen jaren steeds groter geworden. En het gebeurt wel eens dat ik enthousiast door de nieuwe eigenaar van een op marktplaats gekocht instrument, wordt gevraagd deze te stemmen en de nieuwe klant moet teleurstellen omdat het toch een miskoop blijkt te zijn. Een mooi klinkende merknaam zegt niets over kwaliteit, staat en achterstallig onderhoud. Ook de  buurman die al jaren prachtig piano speelt of de pianodocent die heel kundig les geeft, hebben doorgaans geen inzicht in de technische totaalstaat van het instrument. Dat heeft alleen iemand die al enige jaren dagelijks piano’s of vleugels stemt en repareert.

Wilt u gelijk een goed instrument, prijs/kwaliteit evenredig, occasion of nieuw, voor uw situatie het meest geschikt, dan is het verstandig een deskundig pianostemmer-technicus te raadplegen. Graag ben ik bereid u hierbij van dienst te zijn.

Heeft u vragen, wilt u advies dan kunt u telefonisch contact met mij opnemen.

Het telefoonnummer is 0314-327464.

Van: ma. /vr. 8.00.u. tot 21.00.u.  –  zaterdag. 9.30.u. tot 19.00.u. –  zondag is onze rustdag.

 

Reacties zijn gesloten.